Vertisol Omgevingsbeheer en Inrichting had voor een tijdje terug de primeur met de eerste JCB Hydradig 110W in Noord Nederland.
De Hydradig is een revolutionaire uitvinding van de grote Britse machinefabrikant die bekend staat om zijn vele spectaculaire uitvingen in het verleden. Ook de Hydradig is weer een typische JCB machine die de wereld even versteld deed staan, een kleine mobiele graafmachine die als eerste op de markt komt met
belangrijke aspecten als: zicht, stabiliteit, mobiliteit, manoeuvreerbaarheid en servicebereikbaarheid.
Juist deze punten waren voor Vertisol doorslaggevend om te kiezen voor dit nieuwe concept.
Door de motor, aandrijving en tanks in de onderwagen te plaatsen creëerde JCB een zeer laag zwaartepunt, veel stabiliteit en een lage bovenwagen wat weer zeer veel zicht oplevert.
De krachtbron is de 4,4 ltr 109pk sterke JCB T4 Final Ecomax motor, een motor die aan de nieuwste emissie-eisen voldoet met gebruik van Adblue maar zonder roetfilter. Verder beschikt deze Hydradig over eigen JCB assen en een hydrostatische aandrijflijn. Deze aandrijflijn maakt hem zeer krachtig in het terrein maar geeft hem standaard ook 40km/h rijsnelheid op de straat, je kunt dus snel van klus naar klus. Naast de hoge rijsnelheid heeft de machine standaard giekvering en cruise control wat de machinist een comfortabele rit oplevert. Om de Hydradig nog completer te maken heeft Vertisol gekozen voor een Steelwrist X12 tiltrotator die volledig proportioneel wordt bediend.
In deze uitvoering zal hij jaarlijks zo’n 8 maanden ingezet worden, de overige 4 maanden zal de machine gebruikt worden voor het vele maaikorf werk dat Vertisol heeft.
Hiervoor wordt de Steelwrist gedemonteerd en de machine voorzien van een hydraulisch snelwissel met 1600mm verlenggiek en 4,40 mtr maaikorf van Landreus.
Het eigen gewicht van 11 ton in combinatie met het lage zwaartepunt en de Alliance 650/45×22,5 331 banden geven hem een zeer lage bodemdruk en nog grotere stabiliteit tijdens de maaikorf werkzaamheden.
De Hydradig is verder voorzien van 1x 120ltr circuit en 2x een 60 ltr circuit, hydraulische stelgiek, rondom led werkverlichting, dubbele zwaailampen, trekhaak en stekkerdoos.
Al met al een zeer complete machine waarmee Vertisol weer klaar is voor de toekomst.

www.vertisol.nl