img-wiellader-page-header-01

JCB Wiellader

Wij weten dat een wiellader essentieel is bij werkzaamheden op locatie. Daarom zijn de jcb 427 en 437 ook gebouwd met het oog op kwaliteit en betrouwbaarheid. De procedures die wij hebben toegepast bij het ontwerpen en fabriceren van de machines garanderen veilige en duurzame prestaties, uur na uur, dag na dag.

Meer weten? Neem contact op.

img-duurzaamheid

De machines worden onderworpen aan een eindige-elementanalyse en aan uitgebreide testen, wat garant staat superieure sterkte en duurzaamheid van de constructie. Dankzij testen in een koelcel start de machine gegarandeerd ook bij temperaturen tot -20˚ c.

img-precisiemachinebewerking

Precisiemachinebewerking zorgt voor hoge toleranties en een nauwkeurige plaatsing van pennen en bussen.

img-zware-toepassingen

De 427 en de 437 zijn de juiste keuze voor zware toepassingen, zoals het laden en lossen van afval of corrosief materiaal.

Wij maken gebruik van uiterst moderne productieprocessen, zoals productie met behulp van robots, precieze verftechnologie en innovatieve assemblagetechnieken, om de allerhoogste kwaliteitsniveaus te realiseren.

img-wiellader-page-header-02

img-wiellader-knikpunt

het knikpunt is uitgerust met een zwaar uitgevoerd kokerontwerp dat veel sterker is dan één plaat met een bus. De stuurcilinders zijn hoog gemonteerd en daardoor goed beschermd tegen mogelijke schade door botsingen of terreinomstandigheden.

img-wiellader-leidingen

De leidingen zijn door het knikpunt geleid en bevestigd met klemmen waardoor ze nooit afgekneld kunnen raken.

img-wiellader-achterlichten

De achterlichten zijn verzonken binnen het frame van het contragewicht, waardoor ze goed beschermd zijn.

img-wiellader-contragewicht

het achterste contragewicht en de gegoten paneelstijlen beschermen de koeleenheid en de achterzijde van de machine tegen schade.

Het knikpunt is uitgerust met een zwaar uitgevoerde centrale pen en een bovenmaatse bus, en is voorzien van dubbele kegellagers op de verbindingen van het chassis aan de onderzijde. Dit zorgt bij zowel horizontale als verticale belasting voor maximale duurzaamheid en stijfheid.

img-wiellader-page-header-03

img-wiellader-jcb-snelwisselsysteem

Met behulp van het optionele JcB-snelwisselsysteem kunnen uitrustingsstukken snel en efficiënt worden verwisseld. het snelwisselsysteem is bovendien ontworpen met het oog op compatibiliteit met tal van afzonderlijk verkrijgbare uitrustingsstukken.

img-wiellader-plunjerpomp

De krachtige dubbele plunjerpomp met variabele opbrengst heeft een ongekend hydraulisch debiet van 264 l/min: dit staat garant voor snelle cycli en uitstekende multifunctionele capaciteiten.

De cummins QSB 6,7 liter-motor haalt een hoog vermogen (173 pk in de 437 en 158 pk in de 427). het maximale motorkoppel van 801 nm wordt op beide modellen bereikt bij lage toerentallen voor uitstekende respons. De motor voldoet aan de tier 4i/Fase 3-emissienorm en maakt gebruik van een oxidatiekatalysator, zonder dat daarvoor een ScR of een roetfilter (Diesel Particulate Filter - DPF) nodig is. Een turbomotor met variabele geometrie levert een hoger vermogen bij een lager toerental, wat leidt tot snellere cyclustijden en een hogere trekkracht.

img-wiellader-page-header-04

 De optionele 5-versnellingstransmissie met lock-up koppelomvormer van de 427 en de 437 biedt overbrengingsverhoudingen die dichter bij elkaar liggen: dit zorgt voor betere prestaties bij het versnellen, omhoog rijden en op de weg rijden. het lock-up-element voorkomt verliezen bij de koppelomvormer en dat leidt tot snellere cyclustijden en meer efficiëntie.

img-wiellader-laadarm-01 

U kunt uw ideale laadarm voor de 427/437 kiezen, met een koppeling met Z-stang (ZX) voor toepassingen met hoge uitbreekkrachten, of met een hoog koppel (hight torque, ht) voor parallel heffen en gebruik van meerdere uitrustingsstukken.

img-wiellader-laadarm-02

het innovatieve elektronische beheersysteem kan zorgen voor een progressieve ontkoppeling voor een efficiënte en productieve laderbediening. Deze functie regelt trekkracht via de transmissie, stuurt een maximaal vermogen naar de laadframehydraulica en reduceert slijtage van de bedrijfsremmen en het brandstofverbruik.

Het innovatieve elektronische beheersysteem kan zorgen voor een progressieve ontkoppeling voor een efficiënte en productieve laderbediening. Deze functie regelt trekkracht via de transmissie, stuurt een maximaal vermogen naar de laadframehydraulica en reduceert slijtage van de bedrijfsremmen en het brandstofverbruik.

Met behulp van verschillende asopties kunt u de 427/437 configureren voor elke toepassing.

  • open differentiëlen zijn ideaal voor het werken op harde ondergronden.
  • een beperkt sperdifferentieel is de perfecte oplossing voor het werken op zacht, modderig terrein waar minder grip is.
  • open differentiëlen met een automatisch vergrendelend voorasdifferentieel bieden uitzonderlijke grip bij wisselende terreinomstandigheden

img-wiellader-page-header-05

De jcb 427 en de jcb 437 zijn ontworpen om meer materiaal te verplaatsen met minder moeite. Daarom hebben we de motor, de assen, de aandrijflijn en het hydraulische systeem optimaal op elkaar afgestemd zodat ze harmonieus samenwerken, voor ultieme efficiëntie.

img-wiellader-toerental
 

De functie voor automatisch stationair draaien verlaagt het toerental tot 700 tpm na 30 seconden inactiviteit.

 img-wiellader-eco-modus

De Eco-modus van de 427/437 beperkt de motorsnelheid tot 1.800 tpm om het brandstofverbruik te beperken. De productiviteit blijft formidabel.

img-wiellader-transmissie
 

onze optionele transmissie met vijf versnellingen en koppelvergrendeling biedt 100% efficiëntie in de 2e tot de 5e versnelling voor een nog lager brandstofverbruik. De overbrengingsverhoudingen liggen dichter bij elkaar en zorgen voor een lager motortoerental in elke versnelling.

img-wiellader-wielsnelheid
 

De machine remt op wielsnelheid: dit houdt in dat de remmen even snel draaien als de wielen en zo minder wrijving en hitte genereren en dus meer brandstof besparen.

img-wiellader-versnellingsbak
 

op het 427 Agri-model is als optie een versnellingsbak met zes versnellingen verkrijgbaarwaarmee de versnelling optimaal kan worden afgestemd op de toepassing; biedt ook LUc van 2 tot 6.

img-wiellader-koelventilator
 

De hydraulische koelventilator van de machine reageert automatisch op de omgevingstemperatuur en past de ventilatorsnelheid aan om koeling te optimaliseren en brandstofverbruik te minimaliseren. De machine is hierdoor ook stiller.

img-wiellader-spoelkleppen
 

Dankzij spoelkleppen zonder belasting in het kleppenblok zakken de armen door de zwaartekracht en niet met hydraulica, waardoor brandstofverbruik wordt bespaard.

Onze functie voor het uitzetten van een stationair draaiende motor activeert na een instelbare tijdsduur de remmen en schakelt vervolgens de 427/437 uit.

De innovatieve pompen met variabele verplaatsing van JCB sturen olie naar het kleppenblok met loadsensing, dat alleen motorvermogen gebruikt wanneer dat nodig is: dit zorgt voor een uiterst precieze en efficiënte laderbediening.

img-wiellader-page-header-06

 

Machinisten die de hele dag fris en alert blijven, werken veiliger en zijn productiever. We hebben dit als uitgangspunt genomen en dat heeft geleid tot een ruime cabine van 3 m³ die eenvoudig toegankelijk en zeer stil is. De cabine biedt ook uitstekend zicht en is voorzien van intuïtieve, ergonomische bedieningselementen.

Bij de 427 en 437 hebt u de keuze uit diverse stoelopties: u kunt kiezen uit mechanische vering of luchtvering, bekleding van vinyl of van stof, en u kunt zelfs onze actimo xxl-optie kiezen. De stoel is verwarmd en heeft luchtvering, een lendensteun, armsteunen, een verlengde rugleuning en een hoofdsteun. Alle onderdelen zijn ook nog eens afzonderlijk instelbaar.

img-wiellader-telescopische-stuurkolom
 

De telescopische stuurkolom is kantelbaar en kan eenvoudig worden ingesteld voor maximaal comfort.

img-wiellader-laderbedieningselementen
 

Diverse laderbedieningselementen; bediening via meerdere hendels, via een joystick of via een joystick met proportionele hulpbedieningselementen.

img-wiellader-centrale-dashboard
 

Het stijlvolle, moderne centrale dashboard bevat analoge meters en een lcd-kleurenscherm, waarop statusdetails, onderhoudsvereisten, bedrijfsinformatie en meer informatie over de machine worden weergegeven.

img-wiellader-airconditioning
 

De 427 en de 437 zijn voorzien van airconditioning en automatische klimaatregeling, zodat er altijd een perfecte werktemperatuur heerst.

img-wiellader-snelwisselsysteem
 

Dankzij de hydraulica met drie of vier spoelen en het snelwisselsysteem kunnen vele uitrustingsstukken eenvoudig worden gekoppeld, voor nog meer flexibiliteit.

img-wiellader-laadframe
 

Het laadframe werkt met selecteerbare aanslagen. Machinisten kunnen daardoor zelf beperkingen voor de hefhoogte instellen, maar ook gebruikmaken van de functie voor automatische vlakstelling en de zweefstand voor meer veiligheid en productiviteit.

img-wiellader-smoothride-ophangingssysteem
 

Het smoothride-ophangingssysteem van jcb beperkt schokbelastingen en vermindert zo materiaalverspilling en structurele belasting. Daarnaast verhoogt dit systeem het comfort van de machinist.

img-wiellader-zicht
 

Het zicht is uitstekend dankzij de driedelige, gelaagde voorruit, de binnenspiegels en de verwarmde buitenspiegels. ook achter is optimaal zicht door de optionele achteruitkijkcamera en de aflopende motorkap.

Onze functie voor het uitzetten van een stationair draaiende motor activeert na een instelbare tijdsduur de remmen en schakelt vervolgens de 427/437 uit.

De innovatieve pompen met variabele verplaatsing van JCB sturen olie naar het kleppenblok met loadsensing, dat alleen motorvermogen gebruikt wanneer dat nodig is: dit zorgt voor een uiterst precieze en efficiënte laderbediening.

img-wiellader-page-header-07

 

Door breed openende, dubbelvouwende deuren zijn het motorgedeelte en de koeleenheden van de machine eenvoudig bereikbaar.

De 427 en de 437 zijn uitgerust met een grote, eenzijdige koeleenheid die ongekend snelle, eenvoudige en veilige reiniging mogelijk maakt.

Een elektronisch controlesysteem controleert de toestand van de machine en geeft realtime waarschuwingen waardoor de machine en de machinist beter beschermd zijn.

Met behulp van het optionele automatische smeersysteem kunnen alle smeervereisten voor uw machine worden beheerd.

img-wiellader-smeerpunten
 

Punten voor dagelijkse controle en smeerpunten zijn toegankelijk vanaf grondniveau. onderhoud kan dus eenvoudiger en veiliger worden uitgevoerd.

img-wiellader-automatische-smeersysteem
 

Met behulp van het optionele automatische smeersysteem kunnen alle smeervereisten voor uw machine worden beheerd.

img-wiellader-grofmazige-koeleenheid
 

De optionele grofmazige koeleenheid en omkeerbare ventilator zorgen voor efficiënte koeling in omgevingen met grote hoeveelheden vuildeeltjes in de lucht.

img-wiellader-allerbeste-onderdelen
 

De 427 en de 437 zijn opgebouwd uit de allerbeste onderdelen, zoals een cummins-motor, ZF-assen en -transmissie, Rexroth-pompen en Parker-kleppenblokken, waardoor deze machines standaard een lange levensduur hebben.

img-wiellader-hydraulische-remmen
 

U kunt de remmen, de besturing en het hydraulische systeem op een 427 en 437 gemakkelijk controleren met behulp van gegroepeerde testpunten.

img-wiellader-hydraulische-systeem
 

De volledig hydraulische remmen met dubbel circuit en schijfremmen in oliebad zijn vrijwel onderhoudsvrij gedurende de volledige levensduur van de machine.

Een wiellader is een machine die is gemaakt om hard te werken, zo lang als mogelijk. We hebben de 427 en de 437 precies daarvoor ontworpen, voor lange onderhoudsintervallen en met hoogwaardige componenten.

img-wiellader-page-header-08

 

De 427 en de 437 zijn ontworpen met speciale aandacht voor de veiligheid van de machinist. Daarom heeft de machine uitstekend zicht, loopoppervlakken met antislip en cabineluchtfiltering. En dat is nog maar het begin.

 img-wiellader-achteruitkijkcamera

Onze optionele achteruitkijkcamera biedt een onbelemmerd zicht naar achter op de kleurenmonitor in de cabine.

 img-wiellader-traptreden

De iets gekantelde en op gelijke afstand van elkaar geplaatste traptreden zorgen er in combinatie met de goed geplaatste handgrepen voor dat de machinist altijd op drie punten contact heeft.

img-wiellader-binnenspiegels
 

De 427 en de 437 hebben een uitstekend zicht rondom dankzij de binnenspiegels, verwarmde buitenspiegels en motorkapspiegels.

img-wiellader-optionele-handgrepen
 

De antislipgangpaden met optionele handgrepen zorgen ervoor dat machinisten veilig op de machine kunnen bewegen. 4

img-wiellader-lichte-overdruk
 

De cabine is op isolatiepunten bevestigd, overeenkomstig RoPS-/FoPS-normen, en er wordt een lichte overdruk gecreëerd om het binnendringen van stof te voorkomen. U kunt ook kiezen uit verschillende hercirculatiefilters voor luchtverversing: koolstof en P3 - hEPA.