img-verreiker-page-header-01

JCB Verreiker

De nieuwste serie van JCB is ontworpen om te voldoen aan de moderne vereisten en biedt een ongeëvenaarde productiviteit, dankzij de regeneratieve hydraulica, naast superieure prestaties, veelzijdigheid en efficiëntie. Precies wat u zou verwachten van de grootste fabrikant van verreikers ter wereld.

In actie: JCB 560 80

Meer weten? Neem contact op.

img-verreiker-manoeuvreerbaar

Uiterst manoeuvreerbaar
Een JCB verreiker is uiterst manoeuvreerbaar; dankzij de compacte wielbasis en de grote stuurhoek bespaart u waardevolle tijd, met name wanneer de ruimte beperkt is.

img-verreiker-vierwielaandrijving

Verzekerd van tractie
Vierwielaandrijving is standaard, dus u bent altijd verzekerd van tractie. En met één druk op een schakelaar is ook tweewielaandrijving beschikbaar, om bij weggebruik de bandenslijtage en het brandstofgebruik te minimaliseren. Voor betere prestaties op moeilijk terrein kunt u kiezen voor sperdifferentiëlen.

img-verreiker-regeneratieve-hydraulica

Optimale productiviteit
Met de regeneratieve hydraulica kunnen de snelste cyclustijden worden verzekerd, voor een optimale productiviteit van de boerderij.

img-verreiker-smoothride-system

Laadvulling en het comfort
Het automatische Smoothride System (SRS) wordt ingeschakeld bij een snelheid van meer dan 4 km/u. Hierdoor worden de laadvulling en het comfort (en zodoende de productiviteit) verbeterd wanneer snel wordt gereden op de weg of in het veld. Het systeem kan nu handmatig worden ingeschakeld met de giek in elke positie.

img-verreiker-snelwisselsystemen

Verschillende snelwisselsystemen
Met de snelwisselfunctie van JCB kunnen uitrustingsstukken snel en gemakkelijk worden verwisseld – u kunt kiezen uit verschillende snelwisselsystemen, zoals het JCB Q-fitsysteem, een systeem met pen en conus en een industrieel type snelwisselsysteem.

img-verreiker-automatische-bakcontrole

Automatische bakcontrole
Met de technologie voor automatische bakcontrole van JCB kan de bak of mestvork gemakkelijker volledig of gedeeltelijk worden leeggemaakt via een functieknop op de joystick. Het materiaal wordt snel en precies verwijderd.

img-verreiker-selecteerbare-stuurmodi

Selecteerbare stuurmodi
JCB verreikers hebben drie selecteerbare stuurmodi. Er is tweewielsturing, ideaal voor het rijden op snelheid op de weg. De vierwielsturing is geschikt voor het werken in krappe ruimten en krabsturing om dicht bij muren te werken. De bestuurder kan tijdens het rijden een andere modus kiezen, zonder eerst de wielen op lijn te brengen.

img-verreiker-automatische-schakelfuncties

Ergonomisch bedieningselement
Met in de joystick ingebouwde handmatige of automatische schakelfuncties op alle modellen kunt u snel en eenvoudig met één ergonomisch bedieningselement schakelen en van snelheid en rijrichting veranderen.

img-verreiker-extra-spoelen

Maximale veelzijdigheid
JCB verreikers zijn standaard uitgerust met extra spoelen, waardoor ze kunnen worden gebruikt voor een groot aantal uitrustingsstukken en een maximale veelzijdigheid is verzekerd. De cabine beschikt nu tevens over een drukvrijgaveknop voor de extra hydraulische services vooraan en achteraan. Constant debiet op de extra circuits is standaard.

 • De JCB EcoMAX T4i-motor levert zijn vermogen en koppel al bij lage motortoerentallen voor een geweldige responsiviteit.
 • De VGT-technologie (turbo met variabele geometrie) minimaliseert vertragingen voor uitstekende prestaties bij lage toerentallen. VGT zorgt tevens voor een uitstekende acceleratie en een superieure efficiëntie bij hogere toerentallen.
 • De selecteerbare transmissie-onderbreking op de voetrem zorgt voor een superieure uitoefening van meerdere functies en een hoger motortoerental tijdens het laden of verplaatsen. Het remmen verloopt vlot en responsief, met servosturing op alle wielen.

img-verreiker-page-header-02

We hebben de JCB Verreiker serie ontworpen voor superieure efficiëntie tijdens eigendom en landbouwgebruik. Alle machines bieden een superieur rendement op uw investering. Een geweldige brandstofefficiëntie en een ongeëvenaarde restwaarde, waardoor u verzekerd bent van lage exploitatiekosten.

img-verreiker-EcoMAX-motoren

Bij de EcoMAX-motoren van 81 kW / 109 pk, 93 kW / 125 pk en 108 kW / 145pk reageert een hydraulische koelventilator met variabele snelheid automatisch op de omgevingstemperatuur en wordt de ventilatorsnelheid aangepast om de brandstofefficiëntie te maximaliseren en het geluidsniveau in de cabine te verminderen. Omdat de EcoMAX-motor van JCB geen nabehandeling van de uitlaatgassen nodig heeft, bespaart u ook op onderhoudskosten.

img-verreiker-herverkoopbaar

De motor kan worden aangepast om te draaien op brandstoffen van lagere kwaliteit, waardoor uw machine in vele verschillende gebieden herverkoopbaar is en dus de restwaarde toeneemt.

img-verreiker-efficiënt-gebruik

Een LED-scherm op het dashboard biedt de bestuurder nuttige informatie voor een efficiënt gebruik, waaronder de resterende brandstof, de gebruikte brandstof sinds het laatst is getankt en de huidige waarden voor de gemiddelde brandstofbesparing.

 • De innovatieve schoonbrandtechnologie van JCB zorgt dat onze motoren kunnen voldoen aan de definitieve Tier 4-voorschriften zonder nabehandeling van de uitlaatgassen, zoals roetfilters. Dit betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over dure regeneraties of vervangingen van het roetfilter.
 • De JCB EcoMAX levert een hoog vermogen en koppel vanaf slechts 1300-1400 tpm voor een zuinige en soepele afstemming tussen transmissie en hydraulica.
 • JCB AGRI-verreikers zijn het resultaat van ons Efficient Design-programma, met als voordeel dat u een brandstofbesparing van tot 18% ten opzichte van onze Tier 3-modellen kunt verwachten.

img-verreiker-page-header-03

De innovatieve gloednieuwe technologie voor hydraulische regeneratie zorgt dat elke druppel kostbare brandstof optimaal wordt benut. De zwaartekracht wordt benut om het neerlaten en intrekken van de giek energiezuiniger dan ooit te maken.

img-verreiker-productiviteit

JCB Verreikers zijn over de hele wereld erg in trek vanwege de legendarische productiviteit en bouwkwaliteit, en daarom is de restwaarde ook altijd hoog gebleven.

img-verreiker-torquelock

AGRI Super-verreikers zijn uitgerust met TorqueLock in de 5e en 6e versnelling voor hogere snelheid, snellere reistijden tussen boerderij en veld en een lager brandstofverbruik bij weggebruik.

High-backoff remmen verminderen het aanlopen van remmen tijdens het rijden en materiaaloverslag, waardoor de brandstofefficiëntie wordt verbeterd met tot 2%.

 • Ons beveiligingssysteem is goedgekeurd door Thatcham (afhankelijk van het gebied), wat betekent dat uw verzekeringspremies mogelijk lager zijn.

img-verreiker-page-header-04

We begrijpen dat landbouwwerk intensief en zwaar kan zijn. Daarom zijn de agri-verreikers zo stevig mogelijk gebouwd met onderdelen van de hoogste kwaliteit en innovatieve productieprocessen. U kunt dan ook uitkijken naar een lange en productieve levensduur van uw machine.

Giekdelen met een overlap van meer dan 1 m zorgen voor ultieme kracht en duurzaamheid.

Hydraulische slangen kunnen kwetsbaar zijn, dus daarom hebben wij onze slangen door de giek geleid voor maximale bescherming.

img-verreiker-motorkap

De motorkap is beschermd tegen schade doordat deze zijdelings is gemonteerd en verzonken is.

img-verreiker-opklapbare-achterlichten

 

AGRI-verreikers met een hefhoogte van 7 m of meer worden geleverd met opklapbare achterlichten die op de boerderij kunnen worden beschermd tegen mogelijke schade.

img-verreiker-extra-bescherming

Bescherming aan de voorzijde en op het dak voor extra bescherming tegen vallend puin tijdens het hoog heffen is optioneel verkrijgbaar.

img-verreiker-asuiteinden

Zwaar uitgevoerde asuiteinden helpen de enorme druk te absorberen die ontstaat tijdens de continue overslag van zware materialen.

 • De gedegen omgekeerde U-vormige giek met volledig gelaste sluitplaten zorgt voor een superieure sterkte; daarnaast hebben we het aantal gewrichten en drukpunten in onze ingebouwde giekneus en de sluitplaat uit één stuk verminderd.
 • Het volledig gelaste frame uit één stuk maximaliseert kracht en minimaliseert gewicht. Voor een maximale structurele stevigheid is de giek op de AGRI-verreiker laag in het chassis geplaatst. Hierdoor wordt een superieur zicht opzij gegarandeerd.

img-verreiker-page-header-05

We begrijpen dat landbouwwerk intensief en zwaar kan zijn. Daarom zijn de agri-verreikers zo stevig mogelijk gebouwd met onderdelen van de hoogste kwaliteit en innovatieve productieprocessen. U kunt dan ook uitkijken naar een lange en productieve levensduur van uw machine.

Giekdelen met een overlap van meer dan 1 m zorgen voor ultieme kracht en duurzaamheid.

Hydraulische slangen kunnen kwetsbaar zijn, dus daarom hebben wij onze slangen door de giek geleid voor maximale bescherming.

img-verreiker-rolwegvoorziening

Het uitvoerige testprogramma van de AGRIverreikerserie omvat belasting onder hoge druk van het chassis, de giek en andere belangrijke onderdelen, evenals herhaald gebruik van de transmissie gedurende duizenden gangbare agrarische werkcycli en een langdurig gebruik op onze nieuwe rolwegvoorziening.

img-verreiker-telescoopcilinders

De centraal gemonteerde hef-, kiep- en telescoopcilinders voorkomen torsie en zijn in centraal gemonteerde sleutelgatverbindingen geplaatst om de structurele sterkte nog verder te verbeteren.

img-verreiker-eigen-hydraulische-cilinders

Bij JCB maken we onze eigen hydraulische cilinders, cabines, assen, transmissies en motoren en deze zijn allemaal ontworpen om perfect samen te werken voor optimale betrouwbaarheid. We bieden nu een assortiment robuuste Rockinger- koppelingen om de sleepmogelijkheden van onze verreikers binnen Europa te maximaliseren.

 • Om de betrouwbaarheid van onze JCB EcoMax-motoren te verzekeren, hebben we exemplaren hiervan gedurende 110.000 uren getest in 70 verschillende machines en in de zwaarst mogelijke toepassingen en omgevingen.
 • Voor bescherming op lange termijn dompelen we de cabine van elke AGRI-verreiker onder in een elektroforetische legering voordat deze wordt gelakt.

img-verreiker-page-header-06

Voor maximale productiviteit moet een landbouwmachine intuïtief en comfortabel te bedienen zijn in uiteenlopende omstandigheden en klimaten. De jcb agriverreikerserie biedt de meest ergonomische werkomgeving, met volop voorzieningen die ertoe bijdragen dat de bestuurder de hele dag geconcentreerd kan werken.

De AGRI-verreikers zijn uitgerust met één proportionele servogestuurde bedieningshendel voor een ergonomische, snelle en precieze besturing. 1

img-verreiker-achtergrondverlichting

 Dankzij de achtergrondverlichting zijn de schakelaars zelfs in het donker snel en duidelijk herkenbaar.

img-verreiker-gebruiksvriendelijkheid

Zowel beginnende als ervaren bestuurders zullen de gebruiksvriendelijkheid van de JCB Verreikers op prijs stellen; het cabine-interieur is intuïtief en ongecompliceerd, met duidelijke instrumenten en een vertrouwde, op personenauto's gebaseerde, indeling van de bedieningselementen. 3

img-verreiker-telescopische-stuurkolom

Kies de eenvoudig instelbare, kantelende, telescopische stuurkolom om uw verreiker aan te passen aan elke gewenste rijstijl.

 • We hebben de cabine van de AGRI-verreiker standaard voorzien van getint glas zodat 30% van het zonlicht wordt gereflecteerd, voor meer comfort voor de bestuurder.

img-verreiker-page-header-07

Onze verwarmingsventilator met 7 toerentallen draagt het hele jaar bij tot het behoud van de juiste werktemperatuur, van de koudste winterdagen tot de warmste oogstdagen. Zo kan de bestuurder het hele jaar comfortabel en geconcentreerd werken. Met de optionele airconditioning wordt het nog gemakkelijker om de perfecte cabinetemperatuur te vinden. 5

img-verreiker-LED-werklampen

We bieden nu opties voor LED-werklampen vooraan, achteraan en op de giek om het zicht 's nachts of in donkere werkruimten zoals bijgebouwen te optimaliseren. Ook hebben we recentelijk een handige LED-lamp op het koppelmechanisme toegevoegd aan onze optielijst.

img-verreiker-LED-werklampen

Het zicht rondom op een AGRI-verreiker is uitstekend, dankzij de directe beglazing, het grote dakraam en de motorkap met laag profiel.

img-verreiker-inhaakslot

Dankzij een inhaakslot voor de buitenkant van de bovendeur kunt u de bovendeur van buitenaf sluiten.

 • Het agressieve exterieur van deze machines is niet enkel voor het uiterlijk. De luchtstroom van de koelventilator is nu omhoog gericht, zodat de luchtstroom door de bovenzijde van de motorkap wordt geleid en er zich minder stof ophoopt.

img-verreiker-page-header-08

Jcb agri-verreikers zijn uitgerust met een aantal strenge veiligheidsvoorzieningen om te beschermen tegen ongevallen. Ook is er een geavanceerd pakket met beveiligingstechnologieën geïnstalleerd.

img-verreiker-vasthoudpunten

Uitstekende toegang tot de cabine, met drie contactpunten en ergonomisch geplaatste vasthoudpunten, handgrepen en traptrede.

img-verreiker-lage-scharnierpunt

Het lage giekprofiel en het lage scharnierpunt van de giek zorgen voor een uitstekend zicht naar achteren en rondom.

img-verreiker-achteruitrijalarm

Een achteruitrijalarm is standaard gemonteerd op alle AGRI-verreikers.

img-verreiker-adaptive-load

De Adaptive Load Control-technologie bedient automatisch de hydraulica om de stabiliteit van deze machines in de lengte te behouden.

 • Controlekleppen voor lekken op de stangen voorkomen valbewegingen indien een slang stuk gaat.
 • Het startonderbrekersysteem dat JCB in de fabriek plaatst, kan worden geactiveerd met een unieke sleutel of met een optioneel PIN-mechanisme met toetsenblok. Het systeem schakelt zichzelf automatisch in na een vooraf ingestelde periode na het uitschakelen van de motor.
 • Afhankelijk van het verkoopgebied is het beveiligingssysteem van onze verreikers goedgekeurd door Thatcham. Het pakket bestaat uit een Cesar Datalabel (op voertuigen in het VK), een JCB LiveLink-telematicaverbinding om voertuigen op te sporen en een startonderbreker.
 • Onopzettelijke bediening behoort nu tot het verleden, dankzij onze aanwezigheidsschakelaar voor de bestuurder; deze voorziening schakelt rijfuncties en andere bewegingen van de verreiker uit wanneer de bestuurder zijn stoel verlaat.

img-verreiker-page-header-09

Natuurlijk wilt u dat uw verreiker voor landbouwtaken zo vaak mogelijk kan worden ingezet en zo weinig mogelijk onderhoud vereist. Daarom hebben jcb verreikers lange onderhoudsintervallen. Indien er dan toch onderhoud nodig is, is dit een gemakkelijke en snelle procedure.

img-verreiker-tier-4i-motoren

De meeste Tier 4i-motoren gebruiken een roetfilter (Diesel Particulate Filter - DPF) of SCR, waarvoor aanvullende AdBlue-vloeistof is vereist. Bij JCB EcoMAX is dit niet nodig.

img-verreiker-afsluitbaar-deksel

U hebt eenvoudige toegang tot de accu van een AGRI-verreiker (en zonder extra gereedschappen) via een afsluitbaar deksel dat met de startsleutel kan worden geopend.

img-verreiker-vulhals

De dieseltank is ook eenvoudig bereikbaar en kan worden gevuld vanaf grondniveau. De vulhals is voorzien van een ingebouwd voorfilter om vuil uit de brandstof te filteren.

img-verreiker-slijtplaten

Dankzij een droog smeersysteem zijn onze slijtplaten uiterst duurzaam, met onderhoudsintervallen van 500 uur.

img-verreiker-vloeistoffilters

Alle vloeistoffilters (motorolie, hydraulische olie en brandstof) bevinden zich centraal voor snel en eenvoudig onderhoud. Het luchtfilter is ook eenvoudig toegankelijk en een constructie met twee elementen vereenvoudigt het reinigen.

 • Alle dagelijkse controles en smeerbeurten kunnen op grondniveau worden uitgevoerd; met ons gecentraliseerde smeersysteem wordt het onderhoud sneller en eenvoudiger.
 • We hebben deze AGRI-verreikers uitgerust met een groot, breed onderhoudsgedeelte dat toegankelijk is via een motorkap met gasveren. Deze constructie zorgt ervoor dat controles snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd vanaf drie zijden van de motor.