img-telemaster-page-header-01

JCB Telemaster

De tm320 is geheel opnieuw ontworpen om de kracht en het vermogen te leveren die u zoekt in een draaibare machine. Geen concessies.

Walkaround: JCB TM320

Meer weten? Neem contact op.

img-telemaster-spanningstesten

Betrouwbaar presteren
Wij voeren spanningstesten uit die een volledige levensduur van een machine simuleren, met cycli in de zwaarste graaf- en dumpsituaties. Zo kunt u er zeker van zijn dat onze machines betrouwbaar presteren gedurende duizenden uren.

img-telemaster-ecomax-motoren

EcoMax-motoren
Om te bewijzen hoe goed onze EcoMax-motoren zijn, hebben we deze gedurende 110.000 uren getest in 70 verschillende machines en in de zwaarst mogelijke toepassingen en omgevingen.

img-telemaster-eigen-hydraulische-cilinders

Ultieme kracht
De robuuste giek met omgekeerde U-vorm van de TM320 heeft volledig gelaste afsluitplaten voor ultieme kracht en is op een zwaar uitgevoerde laadtoren bevestigd.

img-telemaster-centraal-scharnierpunt

Maximale duurzaamheid
Een zwaar uitgevoerd centraal scharnierpunt vangt de verticale en horizontale belasting op voor een maximale duurzaamheid en stijfheid.

img-telemaster-asbevestigingen

Speciaal ontworpen assen
Onze sterke en robuuste asbevestigingen bieden maximale ondersteuning en stijfheid voor de speciaal ontworpen assen van JCB.

Bij JCB maken we onze eigen hydraulische cilinders, cabines, assen, transmissies en motoren en deze zijn allemaal ontworpen om perfect samen te werken voor optimale betrouwbaarheid.

img-telemaster-page-header-02

img-telemaster-achtercontragewicht

Beschermd
Het gegoten achtercontragewicht van de JCB TM320 beschermt tegen impactschade.

img-telemaster-opklapbare-koppeling

Voorkomt impactschade
De opklapbare koppeling aan de achterzijde voorkomt impactschade bij het werken op hellingen of oneffen ondergrond.

img-telemaster-beschermingsplaten

Beschermingsplaten
De beschermingsplaten aan de onderzijde van de TM320 beschermen de motor tegen impactschade.

img-telemaster-achterlichten

Achterlichten
De verzonken achterlichten boven het contragewicht zijn goed beschermd.

img-telemaster-geïntegreerde-hydraulische-slangen

geïntegreerd
De hydraulische slangen zijn geïntegreerd in de hoofdconstructie van de giek om ze te beschermen tegen beschadiging.

De hydraulische slangen zijn geïntegreerd in de hoofdconstructie van de giek om ze te beschermen tegen beschadiging.

img-telemaster-page-header-03

De koploper in zijn klasse, met het hoogste hefvermogen en de hoogste opbreekkracht , een hefhoogte van 5,2 m, een reikwijdte van 2,9 m en de uiterst efficiënte jcb ecomax-motor. Er is niets dat de tm320 niet aankan.

img-telemaster-ecomax-t4i-motor

Snellere cyclustijden
De TM320 is uitgerust met onze EcoMAX T4i-motor met een turbo met variabele geometrie die een hoger vermogen levert bij een lager toerental, wat leidt tot snellere cyclustijden en een uitstekende tractie. Deze motor met een inhoud van 4,4 liter levert een ongekend koppel van 550 Nm bij een laag motortoerental voor optimale respons. 1

De TM320S beschikt zelfs over de nieuwe EcoMAX T4i-motor van 4,8 liter, met een vermogen van 108kw (145 pk). Een echte krachtpatser die optimale prestaties en productiviteit biedt.

img-telemaster-tractie

Modderige ondergrond
De JCB TM320 biedt u ultieme tractie en prestaties in zachte, modderige ondergrond dankzij het optionele beperkte sperdifferentieel en de standaard vierwielaandrijving.

img-telemaster-ladingbehoud

Ladingbehoud
Met behulp van het Smoothride System (SRS) van JCB kunnen de giek en de lading onafhankelijk van het chassis bewegen. Dit zorgt voor beter ladingbehoud, meer comfort bij de machinist en minder belasting op constructies. Omdat de koppelomvormer automatisch vergrendelt in de vierde, vijfde en zesde versnelling, verbruikt u ook nog eens aanzienlijk minder brandstof als u met de TM320 op de weg rijdt.

Ons unieke scharnierpunt met centrale oscillatie zorgt voor een uitgebalanceerde en optimale grip door het gewicht evenredig te verdelen over alle vier de wielen. Dit zorgt ook voor extra stabiliteit en rijcomfort.

img-telemaster-page-header-04

img-telemaster-tweede-extra-hydraulische-functie

Extra hydraulische functie
De mogelijkheid om het debiet tijdens het werk te kunnen wijzigen, is bijzonder handig wanneer u werkt met een stroblazer of een veegmachine en met behulp van de optionele tweede extra hydraulische functie kunt u een scala aan uitrustingsstukken gebruiken. De TM320S is uitgerust met een nieuwe hoogrendementspomp die een debiet heeft van 160 l/min, voor optimale productiviteit.

img-telemaster-koppelomvormer

Koppelomvormer
In de tweede en derde versnelling kan de koppelomvormer van de TM320S worden vergrendeld waardoor de machine nog efficiënter en productiever kan werken.

img-telemaster-knikbesturing-sideshift-functie

Ingebouwde sideshift-functie
Een bijkomend voordeel van de knikbesturing van de TM-serie, is de ingebouwde sideshift-functie, die het gemakkelijker maakt om uitrustingsstukken en ladingen nauwkeurig te plaatsen.

img-telemaster-transmissiedump

Transmissiedump
De voetrem van de TM320 heeft een extra, instelbare functie als transmissiedump, voor een uitstekende controle tijdens het laden of verplaatsen.

  • U kunt kiezen uit verschillende snelwisselsystemen, zoals een systeem met pen en conus, het JCB Q-fit systeem en een industrieel type snelwisselsysteem.
  • De extra hydraulica met variabel debiet van de TM320 zijn uiterst gebruiksvriendelijk en zijn ontwikkeld voor maximale productiviteit en efficiëntie. Het systeem van hydraulica met gedeeld debiet is voorzien van een plunjerpomp met variabel debiet. Daardoor kunnen meerdere functies tegelijkertijd worden uitgevoerd en dat zorgt voor kortere cyclustijden.

img-telemaster-page-header-05

De tm320 maakt het leven gemakkelijker. De machine is zeer gebruiksvriendelijk dankzij de ergonomische, intuïtieve bediening en de intelligente functies. Daarnaast werken machinisten altijd in de meest comfortabele werkomgeving, waardoor ze productiever zijn.

img-telemaster-onbelemmerd-zicht

Onbelemmerd zicht
Vanuit de hoge, centraal geplaatste rijpositie in de cabine hebt u volledige controle en een onbelemmerd zicht van 360° dankzij het lage scharnierpunt van de giek en de grote ruitoppervlakken. Omdat nabehandeling van uitlaatgassen niet meer nodig is, is de EcoMAX-motor van de TM320 zeer compact, zonder dat dit ten koste gaat van het zicht of de manoeuvreerbaarheid.

img-telemaster-hydraulica-met-constant-debiet

Intuïtief
De hydraulica met constant debiet is intuïtief te gebruiken en omvat een weergave in de cabine van het debiet, dat tijdens het werken kan worden aangepast.

img-telemaster-smoothride-system

Tuimelschakelaar
Het Smoothride System (SRS) van de TM320 is eenvoudig te bedienen via een tuimelschakelaar. Dit kan automatisch worden ingeschakeld op basis van de rijsnelheid of kan constant actief zijn.

img-telemaster-maximale-transmissie

Handmatig of automatisch
Machinisten kunnen het maximale uit hun transmissie halen met behulp van de modi voor handmatig of automatisch schakelen.

img-telemaster-proportionele-hulpdebiet

Hulpdebiet beperken
Ze kunnen ook zelf het proportionele hulpdebiet beperken om de TM320 geschikt te maken voor gebruik van specialistische uitrustingsstukken.

Een enkele joystick met versnellingskeuze is op de bestuurdersstoel geplaatst. Dit geeft een groter gebruiksgemak waardoor het uitvoeren van meerdere functies beter gaat.

img-telemaster-page-header-06

De cabine van de TM320 is groot en ruim, en heeft een zee aan opbergruimte waarin u al uw spullen kwijt kunt.

img-telemaster-armsteunconsole

Eenvoudig toegang
De armsteunconsole in de TM320 kan naar achteren worden geklapt waardoor u eenvoudig toegang hebt tot de deur aan de rechterkant.

img-telemaster-einddemping

Schokbelasting
De giek is voorzien van einddemping bij het zakken en inschuiven. Dit vermindert de schokbelasting voor de machinist en de machine zelf.

  • De telescopische stuurkolom is volledig instelbaar zodat u de stuurpositie compleet naar wens kunt instellen.
  • De ondersteunende stoelen worden geleverd met mechanische of luchtvering en zijn ook volledig instelbaar, voor maximaal comfort.

img-telemaster-page-header-07

De tm320 behoeft weinig onderhoud en is eenvoudig te onderhouden, waardoor de machine weinig stilstandtijd kent en langer kan werken met een beter rendement. De machine is dan ook speciaal ontwikkeld met het oog op veiligheid, waarbij zowel u als uw investering worden beschermd.

img-telemaster-eenzijdige-koeleenheid

Luchtfilter
De grote, eenzijdige koeleenheid biedt maximale koelprestaties. Doordat kleine deeltjes kunnen passeren, hoeft de eenheid minder te worden schoongemaakt. 2 Het luchtfilter werkt cyclonaal waardoor zich minder vuil ophoopt in het filter. Daarnaast zorgt een luchtinlaatspoelsysteem ervoor dat verontreiniging wordt verwijderd waardoor de intervallen tussen onderhoudsbeurten worden verlengd

img-telemaster-onderhoudspunten

Geen gereedschappen
Onderhoudspunten en smeerpunten zijn eenvoudig toegankelijk via de brede achterklep van de TM320 en er zijn geen gereedschappen nodig voor toegang tot de accu.

img-telemaster-droge-gieksmering

Vrijwel onderhoudsvrij
De TM320 bezit zelfsmerende slijtageplaten voor de giek en een functie voor droge gieksmering waardoor de machine vrijwel onderhoudsvrij is.

  • De meeste T4i-motoren gebruiken een roetfilter (Diesel Particulate Filter - DPF) of SCR waarvoor aanvullende AdBlue-vloeistof is vereist. Dit is niet zo bij de JCB EcoMAX, waardoor onderhouds- en bedrijfskosten worden verlaagd.
  • Alle dagelijkse controles kunnen snel en eenvoudig op grondniveau worden uitgevoerd terwijl de giek op de grond kan worden geplaatst. Ook de brandstoftank is eenvoudig bereikbaar en kan worden gevuld vanaf grondniveau.

img-telemaster-page-header-08

De TM320 biedt uitstekend zicht rondom: een hoge, centrale rijpositie, grote glaspartijen en een dakvenster; smalle cabinestijlen en een aflopende motorkap aan de achterzijde.

img-telemaster-elektronische-vergrendeling

Snelwissel
De elektronische vergrendeling van het snelwissel bevindt zich in de cabine en werkt in twee fasen om onbedoeld loskoppelen van uitrustingsstukken te voorkomen.

img-telemaster-aanwezigheidsschakelaar

Onbedoelde werking
De aanwezigheidsschakelaar schakelt de rijfunctie uit wanneer de machinist de stoel verlaat en voorkomt zo onbedoelde werking van de machine.

img-telemaster-achteruitrijalarm

Achteruitrijalarm
De TM320 is standaard uitgerust met een achteruitrijalarm.

img-telemaster-adaptive-load-control

Zware ladingen
De functie JCB Adaptive Load Control voorkomt dat de machine naar voren kantelt bij het verwerken van zware ladingen.