img-heftruck-01

Dankzij de combinatie van een kleine voetafdruk, een telescopische giek, de 2wd- en de 4wduitvoering, en het optionele hydraulische snelwisselsysteem is dit ´s werelds kleinste, meest veelzijdige vorkheftruck met contragewicht. Het is echt een unieke machine.

Meer weten? Neem contact op.

img-heftruck-hefvermogen

Maximaal reikvermogen
De verschillende modellen bieden een hefvermogen tot 3 500 kg en een hefhoogte tot 5 150 mm, met een maximaal reikvermogen van 2 400 kg bij een reikafstand van 2 m.

Vrije heffing
Al deze machines bieden standaard een volledige vrije heffing, zonder dat u hiervoor een speciale dure mast hoeft te kopen.

Onder het grondniveau
Met de Teletruk kunt u ook tot onder het grondniveau reiken, of bijvoorbeeld tot het onderdek van een schip.

Maximale controle en precisie
Normale vorkheftrucks gebruiken hydraulische kracht alleen voor de hefcyclus en maken gebruik van de zwaartekracht voor het laten zakken. De Teletruk gebruikt ook voor het laten zakken volledige hydraulische kracht: dit biedt maximale controle en precisie, wat bijzonder handig is bij speciale toepassingen.

Parallelle lift
Wanneer u het vorkenbord instelt voor heffen/laten zakken, blijft de hoek van de parallelle lift over het hele hefbereik gelijk zodat de lading recht blijft. 5

Kostenbesparing

De Teletruk biedt een gemiddelde kostenbesparing van 30% op de operationele kosten ten opzichte van een vorkheftruck met mast. Dit is te danken aan de gemiddelde besparing op tijd, ruimte en brandstofverbruik die het laden vanaf één kant oplevert.

Dankzij de combinatie van een kleine voetafdruk, een telescopische giek, de 2wd- en de 4wduitvoering, en het optionele hydraulische snelwisselsysteem is dit ´s werelds kleinste, meest veelzijdige vorkheftruck met contragewicht. Het is echt een unieke machine.

Telescopische giek
Met de telescopische giek kan vanaf één kant worden geladen. Zo kan lading aan de andere zijde van treinwagons worden geplaatst door over de ruimte tussen perron en wagen heen te reiken, en in Sprinter-busjes te reiken. Schepen kunnen worden geladen door van over de kadezijde te reiken.

Veiliger en makkelijker
Doordat het vorkenbord 111 graden kan draaien, wordt het veel veiliger en makkelijker om niet op pallets geplaatste goederen te verplaatsen.

Kleine draaicirkel
Dankzij de kleine voetafdruk en de kleine draaicirkel van de Teletruk is deze machine geschikt voor smalle ruimten.

Tractieregeling
Kies het model met tweewielaandrijving voor normale
oppervlakken, of onze 4WD-modellen voor lastiger
terrein. Deze hebben extra opties voor de tractieregeling
voor nog betere prestaties op zwaar terrein.

Schuin terrein
De combinatie van een Tier 4/Fase IIIB-motor met 4WD geeft ook uitstekende resultaten op hellingen en schuin terrein.

Verwisselen
De JCB Changezee is een hydraulisch snelwisselsysteem waarmee u binnen 30 seconden uitrustingsstukken kunt verwisselen zonder de cabine te hoeven verlaten. Deze unieke functie heeft JCB de ergonomieprijs van de Fork Lift Truck Association opgeleverd.

Enorm flexibel
Met het assortiment speciale Teletruk-uitrustingsstukken, en doordat de Teletruk compatibel is met de volledige reeks industriespecifieke uitrustingsstukken, bent u enorm flexibel en kunt u de Teletruk voor tal van toepassingen gebruiken.

JCB Teletruk-reeks

In totaal bestaat de JCB Teletruk-reeks uit tien compacte modellen, waaronder volledig ingesloten hydrostatische aandrijflijnen met twee- of vierwielaandrijving op diesel, en twee machines met tweewielaandrijving op gas (LPG).