Valentijns JCB voor melkveebedrijf Dijkveld Stol

Met de woorden “die wil ik” van Peter Dijkveld Stol moest de offerte van een JCB 536-60 Agri Super aangepast worden. Hiermee doelde Peter Dijkveld Stol op het nieuws dat uitlekte dat JCB met een DualTech VT transmissie kwam. Het moest wel een 3,5 ton en 6 meter machine worden want van dit type had hij inmiddels zijn 2e machine naar volle tevredenheid in gebruik. Doordat de uitlevering van deze de JCB DualTech VT transmissie in dit type verreiker wat langer op zich liet wachten werd er toch maar besloten om serieus naar een 4,1 ton machine met 7 meter mast te kijken. Na veelzijdig overleg bleek men bij Melkveebedrijf Dijkveld Stol toch klaar te zijn voor een zwaarder uitgevoerde machine.

Het lange wachten werd dan vandaag eindelijk beloond, de nieuwe JCB 541-70 Agri Pro is in gebruik genomen. De keuze voor een Agri Pro met DualTech VT transmissie werd gemaakt om met een lager toerental en dus een veel lager brandstofverbruik ruim 75% van het dagelijks werk op het melkveebedrijf uit te kunnen voeren. Dit laag toerental en brandstofverbruik levert JCB door tot 19km/h volledig traploos te werken. De resterende 25% van het werk wanneer er vol vermogen geleverd moet worden wordt uitgevoerd in 3 powershift groepen. Hiermee geeft de machine maximaal vermogen 145PK bij maximale snelheid 40 km/h.
Oftewel de JCB DualTech VT transmissie combineert de bekende powershift transmissie met een hydrostatische aandrijving. Deze slimme combinatie geeft een verreiker het beste van 2 werelden.
Naast de eigen JCB transmissie beschikt de 541-70 Agri Pro verreiker over een eigen JCB 4,8 ltr 145pk sterke T4 Final motor, en eigen JCB assen.
De volledig eigen JCB aandrijflijn geeft dus maximaal rendement voor de klant.

Verder is de machine voorzien van Lincoln centrale smering, Firestone Duraforce Utility 500/70R24 banden, trekhaak met trailerrem en stekkerdoos, 9 led werklampen, complete
led wegrijverlichting set , giekvering, airco en luxe cabine voorzien van luchtgeveerde stoel en stoel gemonteerde joystick. Al met al dus een serieus werkpaard tussen al die koeien bij de familie Dijkveld Stol. De machine zal dagelijks ingezet worden op het melkveebedrijf voor het voeren, stallen strooien, inkuilen, balen rijden en alles wat er verder op een modern meldveebedrijf aan werkzaamheden komt kijken. Tevens houden ze zich nog bezig met een akkerbouwtak waarvoor de machine ook ingezet wordt.

Wij wensen de familie Dijkveld Stol veel werkplezier met de nieuwe JCB 541-70 Agri Pro verreiker.

img_5533

img_5530

img_5529

img_5511