Onlangs heeft Melkveebedrijf De Waarhoek een nieuwe JCB 541-70 Agri Pro in gebruik genomen.
De Agri Pro lijn van JCB kenmerkt zich door de nieuwe JCB DualTech VT transmissie.
Deze transmissie is een combinatie van een hydrostatische aandrijving gekoppeld aan een powershift.
Deze combinatie geeft de machine de mogelijkheid om nauwkeurig en traploos te werken waar het gevraagd wordt maar ook de mogelijkheid
om veel vermogen over te brengen in de aandrijflijn zonder verlies door het powershift gedeelte.
Deze revolutionaire transmissie is volledig door JCB ontwikkeld en draait nu ongeveer 1,5 jaar in Nederland met veel succes.
Waar de JCB verreiker gebruiker vroeger een 6 traps powershift wilde, kiest men nu massaal voor de DualTech VT transmissie.
De nieuwe JCB 541-70 Agri Pro is verder voorzien van een 145PK sterke JCB T4 Final motor die voldoet aan de nieuwste milieueisen
zonder gebruik te maken van een roetfilter.
De verreiker is standaard zeer compleet met airco, automatische giekvering, bakschud functie, drukloos zetten van de extra ventielen vanuit de cabine, 40km/h rijsnelheid, variflow functie, en 10 led werklampen.
Op wens van Melkveebedrijf de Waarhoek is de machine verder voorzien van Michelin Bibload 500/70R24 banden en SKF centrale smering.
Het is de inmiddels de 5e JCB verreiker op rij voor de Familie van Breugel en wij wensen hun met deze nieuwe JCB 541-70 Agri Pro wederom weer heel veel werkplezier en danken hun weer voor het vertrouwen in JCB en Broekveldt.