Harm Schokker van Schokker Grondverzet in Langezwaag nam onlangs zijn nieuwe JCB Hydradig T4i in gebruik.
Deze nieuwe revolutionaire compacte mobiele kraan van JCB met een eigen gewicht van 11 ton kreeg Schokkers aandacht om zijn compactheid, wendbaarheid, stabiliteit , snelheid en goed zicht rondom de machine Schokker heeft jarenlang met een 9 ton midigraafmachine gewerkt en moest hiervoor altijd met een dieplader op stap. Een JCB Hydradig met daarachter een hydraulische kieper, dat moest de combinatie worden waar Schokker Grondverzet de komende jaren de grondverzet markt mee kan bedienen.
De Hydradig van Schokker is voorzien van een JCB T4i motor die werkt zonder Ad Blue en DPF, dit was overigens de laatste T4i machine die leverbaar was.
Vanaf nu is de Hydradig alleen nog leverbaar met T4 Final motor leverbaar.
Om de grondverzetmarkt te overtuigen van dit concept wilde Schokker de machine dan ook hebben uitgerust met een Steelwrist X12 tiltrotator, Alliance 600/50R22.5 type 390 banden, K80 trekhaak met trailerrem en stekkerdoos voor de kieper. De kieper kan Schokker volledig vanuit de cabine bedienen.
De combinatie Hydradig met kieper is goed inzetbaar in kleine ruimtes waar grote vrachtauto’s niet kunnen komen, denk aan bedrijfshallen waar zand aangevuld moet worden of smalle stroken langs bedrijfspanden of waterkanten. De JCB Hydradig is standaard uitgevoerd met 40 km/h rijsnelheid, giekvering, 4 wiel besturing, stelgiek, led werkverlichting, 1x 120 ltr circuit en 2x een 60 ltr circuit.
Om de combi compleet te maken heeft Schokker de kieper in de bekende JCB kleuren gezet, de kieper zal tevens als bakkenwagen ingezet worden.
Bij de nieuwe kraan hoort natuurlijk ook een nieuwe set bakken, Schokker heeft gekozen voor een bakkenset van Pladdet bestaande uit een slotenbak, dieplepel, banaanbak, puinbak en vorkenbord.
Verder heeft Schokker de al complete luxe uitgeruste cabine nog laten voorzien van een parrot die bediend wordt vanuit de joysticks en een mooie treeplank met klompensteun voor de werkschoenen zodat deze luxe cabine van binnen ook netjes blijft.
Al met al een super mooie combinatie en wij wensen Harm Schokker dan ook heel veel werkplezier met zijn nieuwe JCB Hydradig.

www.schokkergrondverzet.nl