JCB Hydradig voor Loonbedrijf Schuring & Zn.

Onlangs mochten wij bij Loonbedrijf Schuring & Zn. uit Nieuwediep een nieuwe JCB Hydradig 110W afleveren. Voor het slootonderhoud was Schuring al een tijdje op zoek naar een extra mobiele graafmachine voor het maaikorf werk. De JCB Hydradig werd extra interessant door de klepelfunctie waarover de machine standaard beschikt.
Na wat testwerk met een Hemos HK125 klepelbak aan de JCB Hydradig en het bezoeken van een reeds geleverde Hydradig in het werk tijdens het maaikorven met een verlenggiek en een 4,40 mtr maaikorf aan de machine was het voor Schuring & Zn. duidelijk, dit was een machine die goed zou passen in de dagelijkse slootonderhoud werkzaamheden.
De compactheid en stabiliteit en het goede zicht rondom voor de machinist waren zeer belangrijke argumenten voor aanschaf van de JCB Hydradig.
De machine wordt namelijk veel gebruikt voor maaikorf werk vanaf de openbare weg en dan is een machine die maar een beperkte gedeelte van de weg blokkeert een vereiste. Het goed zicht rondom de machine voor de machinist geeft extra veiligheid voor mede weggebruikers.
De JCB Hydradig 110W is standaard uitgerust met een klepelfunctie, proportionele sloop sorteerfunctie, 40km/h rijsnelheid, giekvering, 4 wiel besturing, trekhaak, stekkerdoos en een hydraulische stelgiek.
Op wens van Loonbedrijf Schuring & Zn. is de JCB geleverd op Nokian 710/40×22,5 banden, maaikorf circuit en een 3e giek bediening.
Geheel naar eigen initiatief heeft Schuring zelf een verlenggiek voor de maaikorf gebouwd die afgestemd is voor de vele meters maaikorf werk die de JCB Hydradig 110W de komende jaren uit gaat voeren.
Wij danken Loonbedrijf Schuring & Zn. voor het vertouwen en wensen hun heel veel werkplezier met hun nieuwe JCB.

www.schuring-zn.nl