Onlangs hebben wij aan Germ Dijkstra kraanverhuur een nieuwe JCB Hydradig 110W afgeleverd.
Al een tijdje was Germ erg onder de indruk van de JCB Hydradig en na een succesvolle demoperiode besloot hij dan ook om zelf een Hydradig aan te schaffen.
Ja en als machinist en eigenaar wil je het dan ook gelijk goed doen.
De standaard zeer compleet uitgeruste Hydradig met ondermeer, 4 wiel besturing, giekvering, stelgiek, 2x een 60 liter functie, 1x een 120 liter functie, proportionele sloop sorteerfunctie, 40km/h rijsnelheid, 10 led weklampen, luxe cabine, luchtgeveerde stoel en een gescheiden hydraulisch systeem waarbij het rijcircuit een eigen pomp heeft was voor Germ nog niet compleet genoeg.
Op wens van Germ mochten wij de machine voorzien van een Steelwrist QS45 snelwissel, met bijbehorende Steelwrist X12 S45/S45 draaikantelstuk en geïntrigeerde gripper.
Om het draaikantelstuk snel te kunnen wisselen is de Steelwrist Geofit snelkoppeling gebruikt.
En om de Steelwrist set compleet te maken is er ook gekozen voor de Steelwrist wielbesturing d.m.v. de Steelwrist joysticks in de cabine.
Verder is de machine voorzien van een SKF/Vonk centraal smeersysteem ,Fresh Filter Tube overdruk systeem, Alliance 650/45×22.5 banden, een gereedschapskist aan de onderwagen, trekhaak met stekkerdoos en trailerrem en kieper hydrauliek die vanuit de cabine te bedienen is.
Voor het veilig werken langs de kant van de weg zijn er rondom aan de bovenwagen oranje led flitsers gemonteerd.
Een zeer complete Steelwrist en Beco bakkenset maakten deze prachtige order compleet.
Germ Dijkstra is gespecialiseerd in divers grondwerk en maaikorfwerkzaamheden.
Tevens werkt Germ veel voor opdrachtgever Jelle Bijlsma uit Giekerk en daarom werd er gekozen om de machine volledig in 2K lak te spuiten in de bekende kleuren van Jelle Bijlsma.
Het eindresultaat mag er zijn, een prachtige machine die we de komende jaren vaak zullen zien in het Friese landschap.
Wij danken Germ voor het vertrouwen en het gunnen van de order en wensen hem heel veel werkplezier met zijn opvallende JCB Hydradig 110W.